Zorgverzekering 2023, kies voor een goede, betaalbare zorgverzekering

De zorgverzekering 2023 zal weer iets verschillen met de verzekering van 2022. Elk jaar worden er een aantal behandelingen en medicijnen toegevoegd aan het basispakket. Op de website van Zorgverzekerinq.nl kan je up to date blijven met deze wijzigingen. De basisverzekering veranderd per jaar en in 2023 zou dit dus ook het geval zijn. Daarnaast komen er ook nog een aantal andere vernieuwde regels aan bod. Het is belangrijk dat je alles weet over je zorgverzekering. Door zorgverzekeringen te vergelijken en de juiste uit te kiezen kan je per maand erg veel geld besparen!

Alles over de zorgverzekering 2023

Vanaf 12 november 2022 is het mogelijk om over te stappen van zorgverzekeraar. Alle Nederlandse verzekeraars hebben rond deze tijd hun premie bekend gemaakt en dat betekent dat het tijd is om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Er is elk jaar wel sprake van verandering van een aantal zaken binnen het basispakket en de zorgpolis. Vraag jezelf af welke behoeften je hebt voor de zorgverzekering 2023. Jij kan het beste inschatten hoeveel zorg je gemiddeld per jaar nodig hebt. Vergelijk het afgelopen jaar met volgend jaar en maak niet aan de hand van de premie een keuze maar aan de hand van het pakket.

De verwachting is dat wanneer het huidige kabinet blijft zitten het eigen risico gelijk is aan 385 euro, net zoals vorig jaar. Tot de nieuwe verkiezingen zou dit nummer ook niet veranderen.  Ook de voorwaarden van je aanvullende zorgverzekering veranderen op jaarlijkse basis. Het is altijd verstandig om de polisvoorwaarden door te nemen voordat je gaat overstappen van verzekering. Het is namelijk mogelijk dat je minder geld kwijt bent bij een verzekeraar vergeleken met de andere terwijl de polis hetzelfde is. Een aanvullend pakket zorgverzekering 2023 is natuurlijk niet verplicht maar voorkomt wel dat je te maken krijgt met rekeningen die je niet meer hoeft te betalen. 

Door zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken is het mogelijk om de laagst mogelijke prijs te vinden. De basispakketten van verzekeraars dienen allemaal hetzelfde te zijn en hetzelfde te dekken maar de premie kan verschillen zowel als hoeveel zorgverleners je terecht bij kan en de vergoedingen die je krijgt bij zorgverleners zonder contract. Het grote verschil ligt er dus bij waar je terecht kan wanneer je hulp nodig hebt. Daarom is het altijd verstandig om de polis door te nemen. 

Mogelijke veranderingen in het zorgsysteem

Er zijn mogelijke veranderingen in de zorg. Het kabinet van Rutte wil van de toeslagen af en dus ook van de zorgtoeslag. Er zijn nog geen concrete plannen om dit systeem op te heffen maar er is wel een voorstel gedaan. Bij de zorgverzekering 2023 wordt ook de collectiviteitskorting waarschijnlijk veranderd. Het financiële voordeel van de collectieve verzekering is niet op iets gebaseerd. Je krijgt namelijk alleen korting op de duurste verzekering. De verwachting is dat veel meer mensen gaan kiezen voor een reguliere zorgverzekering 2023. Blijf up to date met al het nieuws over de zorgverzekering op zorgverzekerinq.nl!