Besparen met energiezuinige lampen

Besparen met energiezuinige lampen

Geld en energie besparen met energiezuinige lampen is één van de gemakkelijkste dingen om te doen. Waarom sommige mensen dit nog steeds niet toepassen is mij een raadsel. Het enige wat ik kan bedenken is de eerste aanschafprijs, die iets hoger kan liggend dan een reguliere lamp. Als jij nog geen gebruikmaakt van energiezuinige lampen, lees dit artikel dan eens door een begin snel met besparen.

Hoeveel besparen met energiezuinige lampen

Met ledlampen verbruik je 91% minder stroom dan met gloeilampen en tot 86% minder dan met halogeenlampen. Daar lampen gemiddeld meer dan 10 procent van je totale stroomverbruik in beslagnemen, zal dit zorgen voor een forse besparing op je energielasten.

Het bedrag voor jezelf narekenen doe je zo: Het bedrag dat je jaarlijks kwijt bent aan stroom * 0.1 * 0.9

Ben je bijvoorbeeld 2000 euro per jaar kwijt aan stroom? Dan komt je besparing neer op 2000* 0.1 is 200 * 0.9 is €180,00 euro dat je per jaar bespaard door simpelweg ledlampen te nemen. Dus bestel vandaag nog ledlampen simpel via internet op bijvoorbeeld Lampdirect.nl.

Andere voordelen om van lampen te veranderen

Ledverlichting gaat veel langer mee. In het algemeen bij normaal gebruik, gaan deze soort lampen langer dan 10 jaar mee. Dit is tot 20 keer zo lang als een gloeilamp. Hierdoor zal je in totaal behoorlijk wat besparen in energie, geld en het milieu ontlasten.

Gemakkelijk besparen doe je zo

Ledlampen zijn er ook in warme kleuren

De tijd is voorbij dat er alleen felle kleuren ledlampen bestonden. Nu kun je ook een keuze maken uit warme kleuren, welke vaak als een stuk gezelliger een prettiger ervaren worden in de woonruimte. Het mooie van led is ook dat ze hun volle sterkte behouden, waardoor ze niet in de loop der tijd afzwakken. Ook zul je direct gebruik kunnen maken van het volle licht, ze hebben geen opstarttijd nodig om volledig tot hun recht te komen. Zoals je bij andere spaarlampen wel hebt. Wat erg vervelend kan zijn als je even licht nodig hebt.

De ledlampen worden niet heet

Per ongeluk tegen de lamp lopen, heeft in ieder geval niet het nadeel dat je je verbrand. De ledlampen worden namelijk niet zo heet als een reguliere lamp. Hierdoor zijn ze ook een stuk minder brandgevaarlijk.

De nadelen van besparende ledverlichting

Ja er zijn ook nadelen te vinden. Hier komen ze:

  • Relatief duur in aanschaf
  • Ledlampen kunnen niet goed tegen warmte
  • Speciale dimmers nodig om ledverlichting te dimmen
  • Gemiddeld terugverdient in 2.000 branduren