gratis besparen op stroom en gas

Geld besparen op stroom zonder geld uit te geven

Geld besparen op stroom is mogelijk op verschillende manieren. Het mooie is dat je zelfs kunt gaan besparen zonder er zelf een cent aan uit te geven. Het enige wat het je kost is een beetje van je tijd, waardoor je aan het einde van het jaar tientallen tot zelfs honderden euro’s kunt besparen. Hierbij de verschillende mogelijkheden, welke gemakkelijk zelf toe te passen zijn en je geen extra geld kosten.

Overstappen van energieleverancier

Dit is de meest voor de hand liggende en de mogelijkheid die veel mensen al weten, maar vaak niet doen doordat ze denken dat het veel werk is. In de praktijk blijkt echter dat het maar weinig tijd kost en al snel voordelen biedt. Door bijvoorbeeld op pricewise.nl te kijken of op independer.nl, dan kun je op een gemakkelijke manier bekijken welke energieleverancier voor jou het voordeligst is.

Door simpelweg je postcode en huisnummer in te vullen, kun je al energiecontracten met elkaar vergelijken. Deze manier van besparen is het best toe te passen als je relatief veel energie verbruikt, daar de besparing dan het grootst is. Maar ook voor de kleine gebruiker kan het jaarlijks toch al enkele tientjes besparen. Soms zijn er ook leuke acties waarbij je cadeaus ontvangt, waardoor het altijd de moeite is om even te kijken wat er voor jou mogelijk is.

Denk je nu, ik ben vorig jaar al overgestapt, het zal vast wel goed zitten. Kijk dan toch nog even eens of het daadwerkelijk zo is. Het kan zomaar zijn dat er een leuke actie loopt, waardoor je veel geld kunt besparen. Of bijvoorbeeld een slimme thermostaat cadeau krijgt waarmee je nog meer bespaard.

Besparen is gemakkelijker dan je denkt

De thermostaat een graad lager zetten dan gewoonlijk

De meeste mensen hebben een de thermostaat vaak op een standaard temperatuur staan. De temperatuur waarbij ze zich het lekkerst voelen. Maar wist je dat goed aan een andere temperatuur kunt wennen, vooral als dit in kleine stapjes gebeurt. Je je kunt hiermee zomaar honderd euro mee besparen. Probeer het eens voor twee weken. Je zult merken dat het begin moeilijk is en een beetje onaangenaam. Maar na een weekje zul je merken dat dat het goed te doen is. Na een maand ben je niet anders gewend. Je kunt dan proberen om de thermostaat nog iets lager te zetten, totdat je het punt hebt bereikt dat het echt te koud is. Dan kun je nog het volgende punt toe te passen.

Kleed je warmer aan in huis of gebruik een dekentje

Vaak genoeg hebben mensen in koude omstandigheden alleen een T-shirt aan in huis. Terwijl de kachel staat te loeien, vliegen de euro’s uit je zak. Dat is natuurlijk erg zonde, niet alleen van de inhoud van je portemonnee maar ook voor het milieu. Door je warmer aan te kleden door bijvoorbeeld een trui of een overhemd aan te trekken, kan de thermostaat gemakkelijk een graad of twee tot drie omlaag. In de avond als je bijvoorbeeld een boek aan het lezen bent of tv aan het kijken, dan kan het een goed idee zijn om een dekentje om te doen. Zo heb je het lekker warm terwijl je stil zit of ligt en hoef je niet zo hoog te stoken.