extra inkomen met beleggen

Extra Inkomen met Beleggen in 5 Stappen [2022]

Extra inkomen met beleggen? Dat kan in 5 stappen. Na het doorlopen van deze stappen heb jij extra inkomen dankzij beleggen. Let op: het is een lange weg, maar het is beslist haalbaar voor iedereen. Je kan beginnen met een kleine maandelijkse inleg, en na 20 jaar alsnog meer dan 273.000 euro vermogen hebben. En na 30 jaar zelfs 788.000 euro. Dat is de kracht van rendement en lange termijn beleggen! 

Hieronder leggen we uit hoe je extra inkomen met beleggen kan realiseren. Dit is gebaseerd op de waardevolle inzichten van Happy Investors, een website voor lange termijn beleggers in aandelen en ETF’s. 

Op naar extra geld verdienen!

Extra inkomen met beleggen STAP 1: beleg alleen met geld dat je kan missen

De allerbelangrijkste stap voor extra inkomen met beleggen is om alleen met geld te beleggen wat je kan missen. Dit is cruciaal. Beleggen kent risico’s tot geld verlies. Als lange termijn belegger kan je succesvol beleggen voor extra inkomen, maar natuurlijk moet je wel weten wat je doet. En hoe gevorderd je geraakt, hoe hoger het rendement. 

Als beginner kan je veel (dure) fouten maken. Beleg daarom alleen met geld dat je kan missen. 

Een krachtige tip is om te werken met een maandelijkse inleg. Hoeveel kan je iedere maand missen? Daarbij is het slim om een spaarbuffer van 5000 euro aan te houden. Wellicht kan je het overbodige geld missen. Probeer te streven naar minimaal 250 tot idealiter 750 euro per maand. Dat zou een uitstekende maandelijkse inleg zijn om financieel rijk te worden. 

Tip: kom je niet aan dit bedrag? Bekijk dan kritsch naar je huidige inkomen en uitgaven. Kan je een grote, onnodige uitgave stopzetten? En kan je 10% meer gaan verdienen? (salarisverhoging vragen, side hustle opstarten, et cetera). 

Extra inkomen met beleggen STAP 2: bereken je vermogen

Extra inkomen met beleggen genereren kan je zien als een doel. Een doel geeft richting. Daarvoor moet je weten wat de eindbestemming is. Bij beleggen betekent dit: hoeveel vermogen wil je genereren? Met welk bedrag ben je tevreden? 

Voor veel van ons ligt hier de limiet in onze maandelijkse inleg. Immers, we mogen alleen beleggen met geld dat we kunnen missen. 

Deze elementen heb je nodig om je vermogen te bereken: 

  • Maandelijkse inleg: hoeveel leg je iedere maand in
  • Startkapitaal: een eenmalige inleg
  • Rendement: het gemiddeld jaarlijks rendement is 8 – 10%
  • Inflatie: gemiddeld ligt dit op 2%
  • Belasting: boven de 100.000 euro (fiscaal partner) dien je vermogensbelasting te betalen. Dit komt omgerekend neer op 1,4% van het totaal

Om dit zelf uit te rekenen is erg moeilijk en tijdrovend. 

Op de website van Happy Investors kan je een gratis rekentool downloaden. Zeer waardevol en geeft ook direct inzicht in hoeveel vermogen je kan opbouwen. Zo zie je hieronder een voorbeeld bij een maandelijkse inleg van 375 euro. Hierbij hebben we inflatie en belasting op 0% gezet om te illustreren wat de kracht van rendement is:

Extra inkomen met beleggen STAP 3: begin met beleggen

Je hebt nu een plan en richting. Je weet wat haalbaar is. En geloof daar ook in. Hoe eerder je begint met beleggen, hoe meer inkomen je kan genereren. De kracht van rendement wordt al eeuwenlang toegepast door de rijken. Dat is ook voor jou mogelijk. 

Dan is het nu tijd om te beginnen. Zonder actie, geen resultaat.  

Kies een beleggingsplatform dat bij jouw past. Zoek online naar “beste beleggingsplatformen vergelijken” en kies het juiste platform. De combinatie tussen lage tarieven en groot aanbod is daarbij van belang. 

Naast het platform moet je weten wat je wilt beleggen. Als beginner is het onverstandig om direct te beginnen met aandelen. Je kan beter starten met extra inkomen uit ETF beleggen te halen. ETF staat voor Exchange Traded Fund, wat een beleggingsfonds is. Zij bezit meerdere aandelen en geeft je risicospreiding. Dit verhoogt je winstkans. En ook met ETF’s kan je gemiddeld 10% behalen. 

Je kan hier een gratis E-boek ETF beleggen downloaden!

Extra inkomen met beleggen STAP 4: koop maandelijks bij

Stap 1 tot 3 voor extra inkomen met beleggen is vooral voorbereidend werk. De vierde stap is geen gemakkelijke. Dit vergt serieuze discipline. Stap 4 betekent dat je iedere maand geld belegd. Doe dit in de aandelen/ETF’s die je hebt geselecteerd. Koop structureel iedere maand bij. De dag is niet relevant. Het gaat vooral om dat je het consequent uitvoert. 

Extra inkomen met beleggen STAP 5: herinvesteer dividend en houd lange termijn vast

De laatste stap voor extra inkomen met beleggen is de leukste. Hier gebeurt de magie. De magie van rendement-op-rendement. Hoe langer jouw vermogen in aandelen en ETF’s zit, hoe meer het waard kan worden. Met name bij het investeren in de beste aandelen en ETF’s zal je zeer hoog rendement behalen op de lange termijn. 

Dit is hoe je met een kleine maandelijkse inleg van slechts 375 euro al rijk kan worden. Geloof, geduld en toewijding! 

Begin jij vandaag met extra inkomen uit beleggen te halen?