stuur

5 redenen om te kiezen voor de Hyundai IONIQ 5

Al jaren is Hyundai één van de voorlopers op het gebied van elektrisch rijden. Met de Kona heeft Hyundai één van de meest verkochte elektrische leaseauto’s van de afgelopen jaren. Met de Hyundai IONIQ 5 proberen ze dit dunnetjes over te doen in een compleet nieuwe generatie auto’s. Waarom de IONIQ 5 een succes gaat worden? Wij geven je 5 redenen op een rij!

1. De indrukwekkende prestaties van de Hyundai IONIQ 5

Met maar liefst 225kW (306pk) aan vermogen en 606Nm aan koppel levert de Hyundai IONIQ 5 indrukwekkende prestaties. Zo accelereert de Hyundai IONIQ 5 in maar 5,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De prestaties op het gebied van actieradius zijn ook indrukwekkend.

2. Het unieke design van de Hyundai IONIQ 5

Het design van de Hyundai IONIQ 5 is met recht uniek en vooruitstrevend te noemen. De strakke, gestroomlijnde vormgeving is naast erg hightech ook nog eens zeer functioneel. Zo zorgt de strakke belijningen met onder andere automatisch verzonken deurgrepen voor een lager verbruik. Ook het interieur is hightech. Zo is de Hyundai IONIQ 5 voorzien van een 12,25-inch infotainmentscherm. Gebaseerd op de natuur geïnspireerde kleuren, is het interieur uniek te noemen. Ook qua materialen is hier rekening mee gehouden. De stoelen, hemelbekleding en armsteun zijn gemaakt van milieuvriendelijke en duurzaam gewonnen materialen zoals gerecyclede PET-flessen en ecologisch verwerkt leder met plantaardige extracten.

3. De riante binnenruimte van de Hyundai IONIQ 5

Van buiten mag de Hyundai IONIQ 5 compact ogen, de binnenzijde bewijst het tegendeel. Door de vlakke vloer waarin het accupakket verwerkt is, is de binnenruimte optimaal te benutten. Zo zijn de voorstoelen en achterbanken elektrisch verstelbaar om de gewenste beenruimte te creëren. Het panorama dak versterkt de beleving van de riante binnenruimte nog eens extra.

4. De ongekende actieradius

De actieradius van de Hyundai IONIQ 5 is ongekend en vooruitstrevend voor zijn segment. Met een accupakket van 73kWh heeft de Hyundai IONIQ 5 een actieradius van 481km (WLTP). Het kleinere accupakket van 58kWh heeft nog steeds een hele ruime actieradius van 384km (WLTP).

5. De vooruitstrevende laadtechniek

Dankzij een 800V oplader kan de IONIQ 5 ultrasnel opladen. In 5 minuten snelladen heb je alweer een range van 100km en binnen 18 minuten is de auto alweer voor 80% opgeladen. Naast zelf snel opladen, kan de IONIQ 5 ook gebruikt worden als batterij. Dankzij de innovatieve V2L (Vehicle-to-Load) -functie, laad je heel gemakkelijk andere apparaten en elektrische auto’s tot 3,6kW op.

Hyundai IONIQ 5 leasen

Er zijn meer dan genoeg redenen om de Hyundai IONIQ 5 om te leasen. De lage leaseprijs en bijtelling hebben we nog niet eens benoemd. Bij Mobility Service Nederland is de Hyundai IONIQ 5 verkrijgbaar. Je kan hier ook terecht als je een andere elektrische personenauto of elektrische bedrijfswagen leasen wilt.